← Gå tillbaka
Publicerades:
June 7, 2024

Slut med papperskvitton från 1 juli 2024 – så påverkas du

Äntligen! Så tänker nog alla som ofta eller någon gång ibland behöver hantera kvitton och fakturor som ska bevaras och redovisas för att bolagets bokföring ska bli rätt, eller för att få tillbaka utlägg för företagets räkning som anställda gör. Om sanningen ska fram så är nog varje redovisningsbyrå i Sverige minst lika glada över regeringens besked om att kravet på att spara papperskvitton, och fysiska fakturor som du skannar in, till ett digitalt system slopas från 1 juli 2024.

Alla dessa papperskvitton man behövt komma ihåg att ta med sig från trevliga kundmöten på restaurang, när det privata bankkortet av bara farten använts för att fylla på förbrukningsmaterial eller när doften från det lokala bageriet lockat för starkt för att kunna låta bli att köpa fika till mötet. 

Lättnaden är nog stor oavsett om du varit typen som lämnat in månadsgamla, knyckliga papperslappar från kavajfickor och väskbottnar, eller om du haft stenkoll på såväl dina kort som kvitton. Enligt bokföringslagen idag gäller att räkenskapsinformation ska sparas och förvaras i minst sju år men snart är alltså förvaringen av dammiga pärmar fulla med årets och föregående års fakturor och papperskvitton ett minne blott.

Idag finns digitala alternativ för kvittohantering och reskontra som underlättar på flera sätt. Möjligheten att lägga in, godkänna, betala ut samt att gå tillbaka och kontrollera vid behov är faktiskt både lätt och smidigt. Framför allt så möjliggör digitala kvitton redovisning på ett mer effektivt sätt. Er redovisningskonsult får in aktuella kvitton på ett optimalt sätt som gör arbetet med er redovisning blir mer effektivt både för er och för oss i fråga om att spara tid och pengar.

Vi på Knyta är alltså minst lika glada som ni är, för den tid vi sparar på pappershantering lägger vi med glädje på roligare delar av vår redovisningstjänst. Hos oss hanteras kvitton och fakturor gärna digitalt och vi kan med vår erfarenhet av digitala flöden hjälpa er komma fram till vilket program eller tjänst som skulle fungera bäst för just ert företags unika behov. 

Hos oss på Knyta kan ditt företag få hjälp med att knyta ihop säcken kring er redovisning och lönehantering så att ni istället kan fokusera på att driva och utveckla er verksamhet.

Anastasia Wihlner
Auktoriserad redovisningskonsult 

Kontakta oss

Är du intresserad av våra tjänster eller har du en fråga? 

Välkommen att höra av dig!

Adolf Fredriks Kyrkogata 8

100 41, Stockholm

Sverige

010-495 10 10

info@knyta.se

Tjänsten tillhandahålls av Knyta - Konsult Marginalen AB som är personuppgiftsansvarig och hanterar personuppgifter i enlighet med dataskyddsförordningen (EU 2016/679). Genom att ange dina kontaktuppgifter kommer de att behandlas av Knyta - Konsult Marginalen AB med stöd av berättigat intresse för att kunna komma i kontakt med dig och sparas i högst tre (3) månader. Du kan läsa mer om hur du tillvaratar dina rättigheter och hur Knyta - Konsult Marginalen AB behandlar dina personuppgifter.



Behandling av personuppgifter

Tack, ditt meddelande har skickats.
Vi kontaktar dig inom kort!
Något gick fel, var vänlig och försök igen.
Om problemet kvarstår kan du kontakta oss direkt på info@knyta.se.
Vi använder cookies för att samla in data till oss och våra samarbetspartners. Genom detta kan annonsering som sker till dig anpassas och vi kan analysera hur sajten används